Üdvözöljük a Hanreich Kiadónál!

Ingeborg Hanreich táplálkozástudományi és szoptatási tanácsadó. Könyveiben, személyes tanácsadó munkája során és főiskolai tanárként számtalan babatáplálással kapcsolatos kérdésre adott már választ.

MIT EGYEN ÉS MIT IGYON A CSECSEMŐ? című könyvében most Önnek is!

Miért a legjobb táplálék az anyatej a babának?
Hogyan előzhetők meg a szoptatási problémák?
Miben különböznek a tápszerek, és melyik a legjobb választás?
Hogyan jelzi a baba, hogy megérett a hozzátáplálásra?
Mivel kezdjük a hozzátáplálást, és mivel folytassuk?
Hogyan építsük fel a baba étrendjét, és hogyan jussunk el a közös családi étkezésekig?
Mire figyeljünk, ha vegetáriánus módon tápláljuk a csecsemőt?
Mit rejtenek az üveges bébiételek?
Hozzátáplálási táblázatok napról napra: segítség a babamenü összeállításában.
Mire ügyeljünk, ha allergiára hajlamos a baba, illetve táplálékallergiája van?

És még rengeteg megbízható válasz, gyakorlatias ötlet és jótanács...

Gesztenye, az édes nassolnivaló

Ahogy az idő csípősre fordul, az utcákon és vásárokon felbukkannak hagyományos faszenes-kéményes kályháikkal a cilinderbe és köpenybe öltözött gesztenyesütők, amitől minden gyerekszáj tátva marad. A „mesebeli” árusoktól vásárolt falatok gyakran meghozzák a kedvet az édes és tápláló csemegéhez, amit aztán saját magunk is elkészíthetünk a konyhánkban. A szelídgesztenyét régen a „szegények kenyerének“ nevezték, s bár ma is nagy népszerűségnek örvend, már közel sem olyan olcsó ez az őszi finomság. Vajon mi jót rejt a gesztenye héja?

Fagylalt, a hűsítő nyalánkság

A kínaiak már 3000 évvel ezelőtt – csakúgy, mint az ókorban a görögök és a rómaiak – mézzel, rózsavízzel és gyümölcsökkel ízesítették a havat és a gleccserek jegét, így fogyasztották azt nagy élvezettel a nyári hőségben. A 17. századtól a fagyasztott vízből és gyümölcsökből készült jéghideg különlegesség végül Itálián keresztül hódította meg az egész világot, hogy manapság a lehető legváltozatosabb ízekben élvezhessük.

Gőzpárolás: kényelmes, egészséges és finom

Az ételek felszálló gőzben való párolása ősi kínai módszer. A klasszikus, távol-keleti bambuszkosarak és a modernebb, fazékra helyezhető párolóbetétek mellett egyre inkább teret hódítanak az elektromos gőzpároló berendezések is. A párolásnak ez a kímélő változata még egészségesebb, ízletesebb és kalóriaszegényebb ételeket eredményez. A gőzölés különösen előnyös, ha babaételt készítünk, hiszen jól alkalmazva kevesebb vitamin és ásványi anyag vész el, mint főzés vagy zsiradékon párolás esetén.

Kolosztrum – életerő a babának

Egy kisbaba születése kisebbfajta csoda. Az orvosok, szülésznők, védőnők és szoptatási tanácsadók mind azt ajánlják, hogy az újdonsült édesanya szoptassa gyermekét. De ha Ön – személyes vagy egészségügyi okokból – nem tud vagy nem szeretne szoptatni, különleges előnyei miatt akkor is ajánlott az első napokban termelődő előtejet vagy más néven kolosztrumot gyermekének odaadni.

Vadulunk a növényekért!

Ahogy kibújnak az első tavaszi napsugarak, máris elég vadon termő növényt gyűjthetünk erdeinkben. Az út szélén, az erdő mélyén és a mezőkön gazdagon terített asztal vár mindenkit. Azon kívül, hogy a friss levegőn való mozgás kicsiknek és nagyoknak egyaránt jót tesz, a mai embernek már-már egzotikus élményt jelent, ha az élelmet saját maga keresheti meg a természetben.

Oldalak